"Voetbalfans in BelgiŽ zijn woest"

11 oktober 2018
instagram
Witwaspraktijken, fiscale fraude, niet alleen de voetbalwereld wordt er door geplaagd. Het lijkt iets van alle tijden, dus liggen de fans er minder wakker van. Matchfixing is een ander paar mouwen.

"Dat raakt de supporters diep in het hart", stelt Eddy Janssis, kersvers voorzitter van de overkoepelende fanvereniging Belgian Supporters in een persbericht. "De heren van de voetbalbond en de Pro League moeten dit zo snel mogelijk normaliseren."

"Matchfixing is het ergste wat een supporter kan overkomen. Je gaat met volle overgave naar een voetbalwedstrijd kijken, maar dan blijkt de uitslag al vast te staan. Dan kan je evengoed naar de bioscoop of een toneelstuk gaan. Daar torn ik heel erg aan. Het mooie aan voetbal is net dat je niet weet wat er gaat gebeuren."

"Men wijst vaak naar supporters die het te bont maken in stadions, maar aan de andere kant gebeurt het op een louche manier in de donkere achterkamertjes van de stadions. Dat brengt meer schade toe aan het Belgisch voetbal dan sommige supportersincidenten."

"Blijkbaar heb je geen Chinees nodig om voetbal kapot te maken. Het lijkt erop dat het in de gouden torens van de voetbalwereld niet meer om voetbal gaat, maar om snel geldgewin. Dat is alvast de perceptie die al langer leeft bij trouwe voetbalsupporters."

"Het vervalsen van matchen is zowat het ergste wat je tegenover je trouwste stakeholders kan doen. Zonder supporters is er geen voetbal, zijn er geen reclame-inkomsten, gaat je televisiecontract in waarde naar omlaag. De Belgische supporters zijn woest. Blijkbaar zijn zij de enige die consequent trouw zijn aan hun club."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes