Ex-manager van STVV doet opvallende oproep

12 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Operatie Propere Handen zorgt voor een schokgolf in het Belgische voetbal. Fraude, witwaspraktijken, matchfixing, noem maar op. Geen unicum in BelgiŽ, denk maar aan de affaire Bellemans en de zaak Ye. Philippe Bormans hoopt dat er dingen zullen veranderen.

"Verbolgen reacties van insiders?!? ďWe gaan alles uitmesten", luidt zijn titel bij een bericht op Facebook. "In plaats van vingerwijzingen zouden we beter de hand in eigen boezem steken en uitzoeken hoe WIJ dit zover hebben kunnen laten komen."

"Een wereld waar heel veel geld in omgaat zal altijd aantrek hebben op mensen met minder goede bedoelingen", merkt de voormalige manager van STVV op. Bormans werkt nu bij Union St-Gilloise.

"Het is wel frappant dat het hier niet gaat om 1 groep of persoon of om 1 bepaald misdrijf. Het gaat om zoveel meer... Wij hebben een kader gecreŽerd dat dit soort praktijken in de hand werkt... Als we dit niet aanpassen zal dit blijven gebeuren... Scheiding van bevoegdheden en verantwoordelijkheden is een eerste broodnodige stap. Maar zijn de clubs bereid afstand te doen van hun huidige macht?"

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes