Duchâtelet: Kocht Anderlecht de titel in 2014?

12 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Roland Duchâtelet maakte naam en faam in de zakenwereld, in het voetbal was het andere koek. Hij dacht het anders te kunnen doen. Duchâtelet stoorde zich onder meer aan de impact van de zaakwaarnemers en probeerde die bij zijn clubs buitenspel te zetten. Hij merkte ook andere vreemde dingen op.

De voormalige eigenaar van STVV en Standard hoorde bij de klokkenluiders in de zaak Ye. Onderzoek toonde aan dat er flink gesjoemeld was: corruptie en matchfixing.

Dingen die nooit meer zouden en mogen gebeuren. Anno 2018 loopt het onderzoek Operatie Propere Handen. Naar gesjoemel door makelaars én matchfixing.

Duchâtelet is allerminst verrast. Hij hield niet voor niets een degout aan het voetbal over. Te veel vreemde dingen zien gebeuren, die niets met 'sport' te maken hebben.

In het seizoen 2013/2014 stond Standard bovenaan. Met nog negen matchen te spelen in Play-off 1 klom Anderlecht nog van de vierde naar de eerste plaats.

"Er zijn toen rare dingen gebeurd", vertelt Roland Duchâtelet aan Het Laatste Nieuws. "We hadden een riante voorsprong, maar die slonk zienderogen. Ik heb toen al gezegd dat er iets niet klopte, maar het is nooit deftig onderzocht. Er zijn nochtans twee matchen van Anderlecht in die play-offs die verdacht zijn. Ik kan niet zeggen welke. Bekijk de matchen, dan kom je er zelf wel achter."

KV Mechelen / Moeskroen

Afgelopen zomer maakte Roland Duchâtelet ook al allusie op onfrisse praktijken in het voetbal. In een interview met het magazine Knack stelde hij het volgende over de degradatiestrijd in het seizoen 2017/2018:

"Denk even terug aan de laatste matchen van Moeskroen, de vorige seizoenen. Het onderzoek na de klacht van KV Mechelen is gestopt, maar ik denk niet dat het parket de zaak heel grondig heeft onderzocht."

In operatie 'Propere Handen' bleef Excel Moeskroen - tot verbazing van jan en alleman - buiten schot. KV Mechelen wordt wel verdacht van matchfixing, net als Waasland-Beveren.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Er is maar één moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je óf te vroeg, óf te laat."

Johan Cruijff

Meer voetbalquotes