Bondscoach spelt journalisten de les

12 oktober 2018
instagram
Maandag strijden Engeland en Spanje tegen elkaar in de Nations League. Met overwinningen tegen Engeland (1-2) Kroatië (6-0) en Wales (1-4) lijkt Spanje klaar voor die uitdaging. Bondscoach Luis Enrique staat alvast op scherp.

De opvolger van Julen Lopetegui kreeg de vraag of hij veranderingen gaat doorvoeren, ten opzichte van de interland tegen Wales.

"Degenen die niet hebben gespeeld, kunnen jullie een bepaald idee geven. Maar jullie zijn zo slecht, dat jullie er hooguit vier of vijf raden", trapte Enrique de bal op zijn gekende wijze terug. "Ik juich de concurrentiestrijd alleen maar toe. Er ontbreken vier of vijf spelers ten opzichte van de laatste interlands. Degenen die er nu bij zitten, zijn van een bijzonder hoog niveau."

"Het is moelijk voor mij, maar tegelijkertijd ook erg aantrekkelijk. Het zijn goede voetballers die zichzelf willen laten zien.” De ex-coach van onder meer Barcelona wilde niet één uitblinker aanwijzen. “Dat zou erg triest zijn. Het geeft een trots gevoel om te zien hoe het team een wedstrijd wil domineren, beter wil zijn. Iedereen heeft volgens mij een voldoende gehaald qua instelling en op het gebied van werk verzetten.”

Luis Enrique is enigszins verbaasd over de manier waarop Spanje onder zijn leiding van start is gegaan. “Ik had mijn begin niet op deze manier voorgesteld. Vanaf dag één kan ik alleen maar lovend zijn over mijn spelers. Het is een geweldige groep en ik denk niet dat ik van mening zal veranderen. Het zal alleen maar moeilijker worden om deel uit te maken van mijn plannen en dat vind ik als trainer alleen maar heerlijk."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Premier League is de belangrijkste bondgenoot van de Rode Duivels"

François Colin

Meer voetbalquotes