"Geen overbodige risico's tegen Rode Duivels"

15 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Na de 3-0 zege tegen Duitsland kan het Nederlands Elftal extra punten scoren bij de aanhang. Een goede prestatie tegen de Rode Duivels, de nummer één op de FIFA-ranking, zou niet onopgemerkt voorbij gaan. Beide bondscoaches zijn niet zonder kopzorgen.

Roberto Martinez zag achteraan na Jan Vertonghen ook Thomas Vermaelen wegvallen. Komt Vincent Kompany opnieuw in actie of krijgt hij rust? Er zijn nog meer afwezigen, zoals Kevin De Bruyne.

Ronald Koeman heeft één of twee vraagtekens. Hij wil daar nog niet dieper op ingaan. Koeman hakt pas dinsdagmorgen de knoop door, in overleg met zijn technische en medische staf.

"We zullen geen overbodige risico's nemen, ik vind niet dat we dat moeten doen in dit stadium", stelt de voormalige libero.

Virgil van Dijk loopt er zeker niet in het Koning Boudewijnstadion. De aanvoerder is niet blessurevrij. In samenspraak met Liverpool werd beslist dat hij alleen tegen Duitsland mee zou doen. Van Dijk scoorde en Nederland won met 3-0.

"Dan maken we tegen iedereen kans"

"Hij speelde bij Liverpool al met twee gebroken ribben. Hij werd constant geïnjecteerd", legt Ronald Koeman uit. "De club had hem ook liever gehouden, maar hij heeft toch gezegd dat hij tegen Duitsland wilde spelen. En dat moet je hebben: internationals die ten koste van alles erbij willen zijn."

Sinds de 3-0 zege tegen Duitsland heerst er terug een Oranjegekte. Dries Mertens noemt het een hosanna-stemming.

Koeman: "We zijn ook niet verwend geweest de laatste jaren. Het is dan ook wel weer begrijpelijk dat men positief is. Dat ben ik zelf ook, maar we weten ook welke dingen beter moeten. De foutjes die er tegen Frankrijk waren en ook tegen Duitsland, moeten steeds minder worden. Dan maken we tegen iedereen kans."Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes