"Je moet Danjuma niets wijsmaken"

15 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Arnaut Danjuma Groeneveld zit in de lift. Vorig seizoen in de Nederlandse tweede afdeling, nu een basisplaats bij Club Brugge en meevoetballend in de Champions League, zaterdag debuterend bij het Nederlands Elftal tegen Duitsland.

De flankaanvaller mocht in de 68e minuut de plaats innemen van Ryan Babel. "Hij heeft nog niet kunnen tonen waarom mensen bij Club voor hem op de banken staan, maar hij kwam ook in het veld op een moment toen Oranje het moeilijk had", stelt NOS-commentator Frank Snoeks aan Sporza.

"Hij is jong en volwassen voor zijn leeftijd. Je moet hem niets wijsmaken. Hij kon ook naar Ajax, maar de Amsterdammers wouden hem een jaar bij FC Groningen stallen. Hij heeft eieren voor zijn geld gekozen en trok naar Club Brugge, want hij had geen zin in een uitleenbeurt. Hij is zich zeer bewust van zijn eigen mogelijkheden."

Ronald Koeman verwacht veel van het nieuwe Oranje. Volgens Frank Snoeks kan Danjuma ook deel uitmaken van dat verhaal.

"Tegen Duitsland moest hij vooral verdedigen. Dat deed hij goed. Ik ben wel overtuigd dat het de bedoeling van Koeman is om hem bij de groep te houden."

Dinsdagavond kan hij voor de tweede keer met het Nederlands Elftal in actie komen, met de Rode Duivels als tegenstander. Bij de thuisploeg lopen twee ploegmaten van bij Club Brugge: Brandon Mechele en Hans Vanaken.Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes