Makelaar kreeg 6,2 miljoen euro bij transfer Tielemans

16 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Dat voetbal steeds meer in de greep zit van de zaakwaarnemers blijkt niet alleen uit een aantal schandalen. Makelaars vangen gigantische sommen bij een transfer. Dat was ook bij Youri Tielemans het geval!

De Rode Duivel trok in de zomer van 2017 van RSC Anderlecht naar AS Monaco. Daar hoorde een transfersom van 26,2 miljoen euro bij . De Brusselse krant La Capitale meldt dat liefst 27% van dat bedrag naar Tanguillo BV ging. Die vennootschap is gelinkt aan makelaar Christophe Henrotay.

De zoon van voormalige Roger Henrotay - ex-manager van Standard en daarna spelersmakelaar - weigert dat bedrag te bevestigen noch te ontkennen. "Is de speler niet tevreden met zijn contract?", luidt zijn repliek. " Is Anderlecht niet tevreden met de ontvangen som? Is er dan iemand benadeeld in deze transfer?"

Anderlecht kreeg 20 miljoen euro en Christophe Henrotay 6,2 miljoen. Youri Tielemans zou bij AS Monaco 125.000 euro netto per maand verdiend, exclusief premies.

Nota  bene: Anderlecht betaalde 750.000 euro van die 6,2 miljoen. De rest wordt in schijven afbetaald omdat Anderlecht toen krap bij kas zat. Er zou een achterstand zijn in die afbetaling.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je supporters het gevoel geeft dat ze klanten zijn, ben je verloren."

Manager Borussia Dortmund

Meer voetbalquotes