Propere Handen: Zesde makelaar in verdenking!

16 oktober 2018
instagram
Een nieuwe wending in het onderzoek Propere Handen. Met Thomas Troch is een zesde spelersmakelaar opgeroepen voor verhoor. De 36-jarige Troch werkte bij ISM Management samen met Walter Mortelmans, die al bij de onderzoeksrechter passeerde.

Thomas Troch is sinds 2012 mede-eigenaar van ISM Management, dat onder meer Hans Cornelis en Karel D'Haene in dienst heeft.

"ISM heeft een sterk internationaal netwerk van betrouwbare zakelijke partners ontwikkeld, daardoor is ISM wereldwijd actief", luidt de omschrijving van het kantoor. "Het bedrijf biedt haar partners een nationaal en internationaal netwerk op het gebied van professionele voetbal , evenals een zeer capabele team van sport experts , juristen en fiscalisten – zowel op nationaal als internationaal niveau – voor wie de professionele sportman meer dan slechts een transfereer product is. ISM heeft een uitstekende reputatie die gebaseerd is op diepgaande vakkennis, ervaring en betrouwbaarheid."

Troch is een voormalige Belgische jeugdinternational en speelde bij SW Harelbeke, Eendracht Aalst, KSV Roeselare, Sint-Niklaas en Racing Mechelen.

"De speurders willen weten of Troch op de hoogte was van beïnvloeding van spelers van Waasland-Beveren voor de match tegen KV Mechelen in maart 2018. Het bureau van Mortelmans en Troch begeleidt spelers bij beide ploegen. Onder hen ­Olivier Myny, die ook in verdenking werd gesteld", schrijft Het Nieuwsblad.

Het onderzoek naar fraude, witwaspraktijken en matchfixing loopt dus gewoon verder. Thomas Troch is al de zesde zaakwaarnemer die op de rooster wordt gelegd.

Walter Mortelmans kwam onder voorwaarden vrij. Mogi Bayat, Dejan Veljkovic, Karim Mejjati en Dragan Siljanoski niet. De raadkamer beslist vandaag over hun situatie: blijven ze aangehouden of niet?


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Premier League is de belangrijkste bondgenoot van de Rode Duivels"

François Colin

Meer voetbalquotes