Topscheidsrechter Delferière wil vrijspraak (UPDATE)

16 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
In operatie Propere Handen werden ook topscheidsrechters Sebastien Delferière en Bart Vertenten opgepakt. Vertenten zit nog altijd achter de tralies, Delferière werd vrijgelaten onder voorwaarden. De KBVB wil een levenslange schorsing voor de toprefs. Delferière gaat voor de vrijspraak en wil zo snel mogelijk terug aan de slag.

Didier De Quevy, advocaat van Delferière, geeft toe dat zijn cliënt Dejan Veljkovic kende. 'Hij heeft inderdaad één procent korting op de aankoop van een auto geaccepteerd en erkent een vriend te zijn van Veljkovic. Hij heeft die toevallig ontmoet en wist zelfs niet dat hij een spelersmakelaar was'', aldus De Quevy tegenover Le Soir.

Het gaat niet goed met Delferière. ''Hij is er verschrikkelijk aan toe. Hij begrijpt niet wat er gebeurt, ik zag een man in tranen. Het is een schandaal en helemaal buiten proportie. Het vermoeden van onschuld wordt geschonden in dit dossier.''

Volgens de Waalse krant gaan De Quevy en Delferière dan ook voor de vrijspraak.

UPDATE: De advocaat van Sébastien Delferière heeft zijn repliek laten aanpassen.  "Mijn cliënt wist dat Veljkovic een makelaar was, maar niet van welke spelers", klinkt het bij Het Nieuwsblad.


MK

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes