Brecht Dejaegere moest van makelaar veranderen

16 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Er sijpelen steeds meer verhalen door over de dikwijls kwalijke rol van de spelersmakelaars in het voetbal. Renée Goyvaerts doet een boekje open. Haar man is de enige Belg die bij FC Barcelona en Real Madrid speelde en later zaakwaarnemer werd.

"Omdat Fernand gepassioneerd was door voetbal en zijn ervaring wilde gebruiken, begon hij later zelf als spelersagent. Maar een wettelijk kader bestond niet. Er waren geen ­regels", stelt Renée Goyvaerts tegenover Het Nieuwsblad. Ze zette het werk van haar man verder enzag de voetbalwereld de laatste tien jaar snel veranderen. Niet in goede zin.

"Vooral het inpikken van elkaars spelers. Spelers kunnen wel bij een makelaar tekenen, maar eigenlijk zijn wij amper beschermd."

"Ik werkte met Brecht Dejaegere. Tot die op een dag een berichtje stuurde om mij te ­feliciteren en bedanken voor het vele werk, maar dat hij met een andere ­makelaar ging werken. Hij werd daartoe verplicht wilde hij bij AA Gent ­geraken, zo klonk het. Dejaegere belandde uiteindelijk via een derde spelersmakelaar bij de Buffalo's, maar het roept wel vragen op."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je succes wilt hebben, moet je er elke keer voor gaan. Niet enkel op de grote momenten."

Hein Vanhaezebrouck

Meer voetbalquotes