Rode Duivels geen feest tegen Nederland

16 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Voetbal op een dinsdagavond, geen vol stadion, veel wijzigingen op het veld, dat is nooit een perfecte combinatie om een match te bekomen waar je duimen en vingers van af kan likken. De Rode Duivels begonnen met veel schwung en kwamen snel voor. Dat vuur doofde echter te snel uit. Na de rust zakte het tempo nog meer.

Van onze reporter in Brussel

Dries Mertens liet de 30.000 Belgische fans al in de vijfde minuut juichen, na een fraaie actie van Eden Hazard. Doelman Jasper Cilisssen mocht de bal uit het doel vissen (1-0). De Rode Duivels gingen op zoek naar een tweede treffer en Oranje zag sterretjes. Al moest Simon Mignolet redding brengen op een doelpoging van Promes.

Na geharrewar op de rechterflank speelde Timothy Castagne de bal breed naar het centrum, Arnaut Danjuma Groeneveld greep de doelkans die daaruit volgde met beide handen (1-1). Zijn eerste doelpunt in het shirt van het Nederlands Elftal.

Een kantelmoment in de wedstrijd. Eden Hazard en zijn ploegmaten probeerden net dat tikje te veel en bij Oranje geloofden ze in meer. Quincy Promes mikte op de paal.

Nog meer wijzigingen bij het begin van de tweede helft. Dat had geen positief effect op de spelkwaliteit, al kon Michy Batshuayi wel twee keer voor dreiging zorgen. Het werd bij momenten heel stil in het Koning Boudewijnstadion. De bezoekers geloofden in meer en kwamen nog drie keer opzetten. Simon Mignolet hield Aké van de winnende treffer.

Zo bleef het 1-1 in deze 127e editie van de derby der Lage Landen. Eentje die de Rode Duivels snel zullen vergeten. Voor het Nederlands Elftal betekent deze match een nieuwe stap in de wederopstanding.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zéér knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes