Koeman: "België kan uit het niets kansen creëren"

17 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
België-Nederland eindigde op 1-1. Bondscoach Ronald Koeman houdt een goed gevoel aan deze derby der Lage Landen over.

Na een 3-0 zege in de Nations League tegen Duitsland gloorde er terug hoop en leven bij de fans. Bevestigen tegen de Rode Duivels, nummer één op de FIFA-ranking, was het streven. Oranje deed het niet onaardig in het Koning Boudewijnstadion, al gebeurde dat niet met de type-elftallen.

Koeman zag zijn ploeg moeizaam starten. Na vijf minuten mikte Dries Mertens de 1-0 binnen. "De 1-0 was de klasse van één man, Dries Mertens is een geweldige speler. Met Eden Hazard en Romelu Lukaku er ook nog bij kunnen ze uit het niets kansen creëren."

Danjuma lukte de gelijkmaker, na een foute pass van Timothy Castagne. Beide ploegen dwongen nog kansen af. "We kwamen beter in de wedstrijd, vonden redelijk vaak de vrije man en hadden diepte in het spel", merkt Koeman op. "Na de 1-1 kon de goal aan beide kanten vallen."

"Er ligt nu een fundament", vertelde Ronald Koeman op de persbabbel. "We krijgen volgende maand Frankrijk-thuis en Duitsland-uit in de Nations League. Veel mensen zullen vooraf gedacht hebben dat we maar één punt zouden halen in deze groep, maar we hebben er al drie en gaan er wellicht nog meer halen. Het allerbelangrijkste is dat we groepshoofd worden voor de EK-kwalificatie als we nog één of meer punten halen."Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes