Degryse twijfelt aan Rode Duivel

17 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Roberto Martinez liet tegen Nederland meerdere andere spelers opdraven. Een goede testcase. Wie zit dicht tegen de elf aan en schieten er ook spelers tekort?

"Jason Denayer speelt de laatste tijd bij Lyon op niveau, maar tegen Nederland was het minder", opent Degryse in Het Laatste Nieuws. "Ik weet niet of het te maken heeft met zijn positie links in de driemansdefensie, maar hij was niet altijd scherp genoeg. Dat leidde onder meer tot een gevaarlijke situatie met Memphis waarbij Mignolet - nog ééntje die zijn kans kreeg en dat zoals altijd goed deed - een goeie redding in huis had."

Niet alleen verdedigend, maar ook voetballend stelde Denayer de analist teleur. "Ook in de opbouw liep het niet altijd zoals het hoorde. Zo was er een actie waarbij hij zich helemaal vastliep. De manier waarop dat gebeurde, met zijn loopstijl, doet mij een beetje twijfelen", zegt Degryse.
"Kabasele is beter"

"Kabasele is wat mij betreft een betere voetballer. Het moet allemaal beter bij Denayer, maar daarom is het goed dat hij met Lyon wedstrijden op Champions League-niveau kan spelen. Als hij daar stappen kan zetten, kan hij dat meenemen naar de nationale ploeg."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes