Bedroog Mogi Bayat zijn spelers?

17 oktober 2018
instagram
Negen miljoen euro winst in zes jaar, dat zijn straffe cijfers. Van Mogi Bayat is al geweten dat hij bij Anderlecht niet alleen transfers begeleidde. Hij verdiende ook bij als scout en consultant. Als makelaar van een speler diende hij de belangen van die speler te verdedigen. Dat gebeurde niet altijd volgens het boekje.

"Bayat heeft zelfs een heel procedé ontworpen", getuigt een speler bij Sport/Voetbalmagazine. "Hij duwt je een waterdicht contract onder de neus en je mag ervan uitgaan dat alles tot in de puntjes in orde is. Maar het is niet onderhandelbaar. "

De speler heeft dus één keuze: tekenen of niet. "Ik geef een fictief voorbeeld: stel dat je nu 5.000 euro per maand verdient. Mogi slaagt er bij een geďnteresseerde club in om een maandloon van 20.000 euro te onderhandelen. Op het eerste gezicht doe je een goede zaak. Wie zou zijn salaris niet verviervoudigd willen zien?"

"Wat je niet weet, is dat Mogi Bayat een smak geld heeft achtergehouden. Want je had gemakkelijk 40.000 euro kunnen losweken. Het verschil steekt hij in zijn eigen zakken of hij betaalt zichzelf uit in de vorm van een commissie."

Het geval Clinton Mata

Dat voorbeeld doet denken aan Clinton Mata. Hij wou weg bij Sporting Charleroi en rekende op een transfer naar een club uit de vijf toplanden in het Europese voetbal. Er was belangstelling uit Frankrijk maar echt concreet werd dat niet.

Clinton Mata kreeg te horen dat Charleroi een akkoord had bereikt met Anderlecht. Er lag in het Astridpark een contract klaar. De duur lag vast. Mata voelde zich verkocht en weigerde zijn handtekening te zetten. Hij verbrak de banden met Mogi Bayat en kreeg bij Charleroi te horen dat hij niet op een nieuwe kans moest rekenen.

De flankverdediger werd uitgeleend aan Racing Genk, presteerde er goed en Club Brugge haalde Mata afgelopen zomer weg bij Charleroi.

"Waarom denk je dat de transfer van Clinton Mata naar Anderlecht niet is doorgegaan? Mata heeft wellicht ontdekt dat Mogi iets aan het arrangeren was", onthult de anonieme voetballer.  "Bij Bayat kom je tijdens de totstandkoming van je transfer niet te weten hoeveel zijn commissie bedraagt. Hij eigent zich meer toe dan gangbaar is. Van zodra je de ware toedracht kent, is het meestal te laat."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes