Propere Handen: Bekentenis van speler

17 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
De raadkamer van Tongeren besliste de aanhouding van negen personen in de zaak Propere Handen met een maand te verlengen. Vijf verdachten blijven in de cel, vier anderen kregen elektronisch toezicht opgelegd. Daar horen geen spelers bij. Al zou zeker één speler bekentenissen afgelegd hebben.

In het onderzoek naar matchfixing bij de wedstrijd KV Mechelen versus Waasland-Beveren legden de onderzoekers Olivier Roef en Olivier Myny op de rooster.

Bij Roef ging het om een verhoor als getuige. De doelman wordt niets ten laste gelegd. Myny zou bekend hebben dat hij benaderd werd om een bepaalde rol te spelen in die wedstrijd van 11 maart 2018. Lees: matchfixing.

Al zou Myny ook verteld hebben dat hij niet op het advies was ingegaan. De huidige speler van OH Leuven beweert voluit te zijn gegaan in die wedstrijd.

De 23-jarige Zwevegemnaar is klant bij ISM Management, dat in handen is van Walter Mortelmans en Thomas Troch. Beide makelaars passeerden ook de revue in het dossier Propere Handen.

De flankspeler werd vrijgelaten zonder voorwaarden. Myny staat wel onder verdenking van lidmaatschap van een criminele organisatie en private corruptie.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik ben een rationeel persoon. Voorheen wist ik niet dat er bij voetbal zoveel emoties kwamen kijken."

Roland Duchâtelet

Meer voetbalquotes