Martinez looft het Nederlands Elftal

17 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
In een duivels begin dolden Eden Hazard en zijn ploegmaten met Oranje. Maar de bezoekers knokten zich terug in de wedstrijd en maakten zelfs aanspraak op meer dan het 1-1 gelijkspel.

Roberto Martinez is niet verrast door de sterke prestatie van het Nederland Elftal in het Koning Boudewijnstadion.

"Het is geen incident meer als je in de Nations League ruim wint van Duitsland (3-0, nvdr.) en met wat pech net verliest van wereldkampioen Frankrijk. Je kan zien dat er in dit team een andere sfeer heerst ten opzichte van twee jaar geleden”, zegt de Spaanse keuzeheer. Martínez zag zijn ploeg sterk beginnen aan het duel, wat resulteerde in de vroege openingstreffer van Dries Mertens. “Het tegendoelpunt was een keymoment.”

“Het doelpunt dat we maakten, was buitengewoon. Het tegendoelpunt vervolgens is een ontgoocheling omdat we de bal weggeven op een onnodige manier”, vervolgt Martínez, die de nodige reserves liet opdraven. “Daarna sloop er wat meer twijfel in onze acties. Het was leuk om Simon Mignolet en andere spelers, die normaal minder minuten maken, aan het werk te zien. We vergaren zo weer nieuwe informatie na een wedstrijd tegen een sterk team.”

“Ik denk dat we positief moeten blijven. We zijn al een tijdje ongeslagen en eindigden derde op het WK. We geloven dat we nog goede spelers in België zullen produceren. We moeten hen het aantal wedstrijden gunnen in deze ontwikkeling”, aldus Martínez.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is soms een achterbakse wereld waar weinig mensen echt zeggen waar het om draait."

Jelle Van Damme

Meer voetbalquotes