Wist Coucke van gefoefel bij toptransfer?

17 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Na de uitbraak van het voetbalschandaal Propere Handen stelde Marc Coucke dat hij zijn voorzittersstoel bij de Pro League ter beschikking stelt. Die organisatie zou niet meer ingevuld mogen worden door mensen die aan een club verbonden zijn. Dat moet tot meer transparantie leiden. Maar er duiken vragen op.

Na overname van Anderlecht klonk er veel kritiek. Anderlecht was fout bezig, door te veel rekening te houden met het geld van inkomende transfers en Europees voetbal. En er werd te veel uitgegeven.

Na de huiszoekingen en aanhoudingen in de operatie Propere Handen verklapte Marc Coucke dat makelaars geen vrijgeleide meer kregen. Blijkbaar hadden ze een eigen sleutel om het oefencomplex binnen te kunnen. Coucke gaf aan dat Bayat nog maar betrokken was bij één uitgaande transfer.

Eerder raakte bekend dat Landry Dimata voor 11,5 miljoen euro aan VfL Wolfsburg was verkocht. Daarvan bleef liefst 30 procent bij zijn makelaar Didier Frenay kleven. Goed voor de fabelachtige commissie van 3,3 miljoen euro! Oostende kreeg dus 8.175.000 euro.

Volgens Het Nieuwsblad vallen de bewoordingen van Marc Coucke over de macht en bonussen van de makelaars dan ook niet bepaald gelukkig. Want hij zou op de hoogte geweest zijn van die 30% commissie voor de makelaar.

"KV Oostende heeft het financieel niet zo breed meer na het vertrek van voorzitter Coucke en dik 3 miljoen euro van hun lucratiefste uitgaande transfer zag ze verdwijnen in de zakken van een makelaar. Geld dat KVO goed had kunnen gebruiken", stelt Het Nieuwsblad. "Bovendien wordt er gezegd dat Coucke nu nog schijven van de transfer van Dimata kan claimen als ­betaling voor de verkoop van KV Oostende aan Peter Callant. Al wil niemand dat officieel bevestigen."

Nota bene: Dimata flopte bij Wolfsburg en speelt nu op huurbasis bij... RSC Anderlecht. De (nieuwe) club van Marc Coucke. De 21-jarige aanvaller heeft nog altijd Star Factory van Didier Frenay als makelaar.

Frenay liet in een interview met de RTBF weten dat ze bij KV Oostende niet moeten mokken. Ze haalden Dimata voor een half miljoen euro en kregen er een jaar later ruim 8 miljoen euro voor terug.Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Bob Peeters heeft het tactische vernuft van een in zilverpapier gewikkelde koeienvlaai"

Herman Brusselmans

Meer voetbalquotes