Rechtszaak na transfer Tielemans!

17 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Na de zomermercato trokken de Engelse profclubs aan de alarmklok. De makelaars zouden te veel commissies opstrijken bij transfers. Na de uitbraak van de zaak Propere Handen is dat ook een hot item geworden in België. Didier Frenay zou ruim 3,3 miljoen euro verdiend hebben bij de transfer van Landry Dimata. Er is ook veel te doen over Youri Tielemans' transfer.

De Rode Duivel verhuisde voor ruim 25 miljoen euro naar AS Monaco. Er lekte echter uit dat zijn makelaar een commissie van meer dan 6 miljoen euro wist af te dwingen.

Een deal die nog dateert uit het tijdperk met Herman Van Holsbeeck als manager bij RSC Anderlecht. De Brusselse club zou dat bedrag aan Christophe Henrotay moeten betalen. Voorlopig zou er 750.000 euro betaald zijn. Marc Coucke zou die gigantische som - een lijk dat uit de kast viel na de overname - niet willen betalen.

Een bemiddelingspoging in Monaco, met de diverse partijen aan tafel, zou op een sisser afgelopen zijn.

Het Laatste Nieuws weet dat Henrotay alvast een klacht indiende tegen Peter Smeets, de persoonlijke begeleider van Tielemans, vanwege laster een eerroof. "Ik sta niet toe dat men mijn goeie imago besmeurt", aldus de makelaar.

Als Anderlecht voet bij stuk houdt, zou Henrotay ook een rechtszaak kunnen opstarten tegen de club, op basis van de gemaakte afspraken, die nu in vraag worden gesteld door de nieuwe bewindsvoerders.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes