Dries Mertens: "Als ik deze jongens zie spelen"

17 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Jarenlang stond het Nederlands Elftal boven de Rode Duivels, dat is nu al enkele jaren andersom. Maar hoe lang duurt dat liedje nog? Meerdere Rode Duivels komen op 'voetballeeftijd' en bij Oranje stroomt er veel jong geweld door.

"In de eerste helft hadden wij het betere van het spel, maar in de tweede helft speelde Nederland goed en gretig", blikt de doelpuntenmaker terug bij de NOS. "Er werd veel gewisseld en geëxperimenteerd met het systeem."

"Oranje speelde een goede wedstrijd, met een aantal gretige jongens. Het was afgesproken dat er in de rust gewisseld zou worden, we hebben tegen Zwitserland een zware wedstrijd gehad."

"Voor ons was het belangrijk om niet te verliezen van Nederland. Het was al even geleden dat we verloren hadden van Oranje, dus dat wilden we vasthouden", aldus de aanvaller van Napoli.

Na een sterke start vielen de Rode Duivels terug, ingeluid door het doelpunt van Danjuma. Mertens zag veel goede dingen bij het Nederlands Elftal.

"Het was een beetje de Nederlandse bluf die ik heb meegemaakt toen ik daar woonde. Ik heb er ook veel van geleerd, want dat is belangrijk. Wij zijn heel bescheiden. Nederland mag een grote toekomst tegemoet zien, als ik deze jongens zie spelen. Een beetje wat ik zes jaar geleden bij België zag, zie ik nu terug bij het Nederlands elftal."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes