Verdwijnen Verhaeghe en Bayat bij de KBVB?

17 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Makelaars die hun boekje te buiten gaan, matchfixing, noem maar op. Het Belgisch voetbal maakt opnieuw geen goede beurt. Volgens critici ligt inteelt mee aan de basis van het probleem. Zowel bij de KBVB als de Pro League bepalen clubleiders mee het beleid. Dat leidt tot belangenvermenging en een gebrek aan transparantie.

De nieuwe CEO van de Belgische voetbalbond Peter Bossaert wil het over een andere boeg gooien. Daar hoort het woord revolutie bij.

Er heerst normvervaging en belangenvermenging bij de KBVB", stelt Bossaert op een persbabbel over zijn toekomstplan met de KBVB. "Ik vind het ook frappant dat er zo weinig zelfkritiek is. Je moet in de spiegel durven kijken."

In de huidige situatie zijn Bart Verhaeghe en Mehdi Bayat vice-voorzitter bij de KBVB. Of de voorzitter van Club Brugge en manager van Sporting Charleroi. Bij de Pro League fungeert Marc Coucke als voorzitter.

Coucke stelt voor om zijn functie bij de Pro League over te dragen aan een onafhankelijke persoon. Zijn Verhaeghe en Bayat dat ook van plan?

Bossaert: "Hij (Verhaeghe) heeft me letterlijk gezegd: ‘Hier zijn de sleutels: het is aan jou'."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes