Thierry Henry is Belgen heel dankbaar

17 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Geen Thierry Henry meer bij de Rode Duivels. De voormalige Franse goalgetter wil ook naam en faam maken als trainer, onderhandelde met Aston Villa en Bordeaux, en tekende een contract bij AS Monaco.

De voormalige assistent van Roberto Martinez - eerst T3 en daarna T2 - is dankbaar voor de kans die hij bij de Rode Duivels kreeg.

"Ik wil eerst de Belgische bond bedanken om me te hebben laten gaan. Ik heb kunnen leren van een buitengewone groep met een buitengewone bondscoach, Roberto Martinez", stelt Thierry Henry op zijn persvoorstelling in Monaco.

"Martinez was niet bang voor wie ik was. Hij heeft me een plaats gegeven van waaruit ik me kon ontwikkelen.

"Het onthaal dat ik kreeg in België, is erg warm geweest.  Ik ben trots om Fransman te zijn, maar de Belgen hebben me echt ontvangen. Het is een buitengewone periode geweest. De spelers stonden bekend als belangrijke individuen in hun club. Nu staat België bekend als een échte ploeg."

Thierry Henry krijgt bij AS Monaco een ploeg in handen die wat op de dool is. Lang meestrijden voor de titel is een ander verhaal dan de huidige achttiende plaats in de Ligue 1. De Monegasken tellen in de Champions League nul op zes.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zéér knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes