"Geen intelligentere speler dan Dries Mertens"

19 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Geen Thierry Henry meer bij de Rode Duivels. De voormalige Franse goalgetter gaat zijn kans bij AS Monaco. Zijn eerste avontuur als hoofdtrainer. Dries Mertens is meer dan welkom bij die club.

"We hebben vaak gepraat over waar we met de Rode Duivels naartoe wilden", blikt Thierry Henry terug op zijn Belgische avontuur. "Toen ik aankwam, zag ik een groep Europese topspelers, die stuk voor stuk het verschil maakten bij hun clubs: Eden Hazard bij Chelsea, Kevin De Bruyne bij Manchester City, Romelu Lukaku bij Manchester United, Dries Mertens bij Napoli. Ik ben in mijn carrière geen intelligentere speler tegengekomen dan Mertens."

De Rode Duivels pakten de eerste plaats in de FIFA-ranking. Voor het eerst. "Maar Ik had niet het gevoel dat die spelers een ploeg vormden. Dat is, denk ik, onze grootste verwezenlijking van de afgelopen twee jaar geweest", geeft Thierry Henry aan bij HLN. "Op het WK in Rusland zijn de individuen een groep geworden en bijna resulteerde dat in de wereldtitel. Bijna, want helaas hoef ik jullie er niet aan te herinneren wie ons van het WK gewonnen heeft."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Premier League is de belangrijkste bondgenoot van de Rode Duivels"

François Colin

Meer voetbalquotes