Propere Handen: Voorzitter KV Mechelen ook verhoord

19 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Johan Timmermans werd donderdagvoormiddag verhoord in de zaak Propere Handen. De voorzitter van KV Mechelen mocht 's middags terug vertrekken. Hij is niet in verdenking gesteld.

Het federale parket pakte in de eerste fase drie personen van KV Mechelen op: hoofdaandeelhouder Olivier Somers, de financieel directeur Thierry Steemans en de sportief directeu Stefaan Vanroy. De eerste twee zitten nog in de cel en werden in verdenking gesteld van lidmaatschap van een criminele organisatie, witwassen en matchfixing. Vanroy kwam vrij onder voorwaarden. Hij is dus ook in verdenking gesteld.

Dat is dus net het geval met Johan Timmermans. De club weigert verder om tekst en uitleg te geven. "Gezien het onderzoek loopt en geheim is, kan zowel Johan Timmermans als de club hier niet meer informatie over geven", klinkt de reactie.

"KV Mechelen heeft het volste vertrouwen in het onderzoek en werkt ondertussen in alle sereniteit verder aan zowel de komende wedstrijden als de aangegane projecten zoals de stadionverbouwing."


De 61-jarige Mechelaar werd voorzitter in april 2003 met als strijdpunten supportersinspraak, strenge budgettaire controles en gezonde sportieve ambities. KV Mechelen had een vereffening achter de rug en mocht nooit meer in de probleemhoek komen.

Bij de instroom van nieuwe mensen klonken nieuwe geluiden: een moderne voetbaltempel, een hoger budget, uitgroeien tot een subtopper en liefst nog wat meer. Na de degradatie uit de Pro League volgt de zaak Propere Handen.

Johan Timmermans liet recent weten dat de Raad van Bestuur niet op de hoogte was van mogelijke wantoestanden bij KV Mechelen. De club zou dus niet verantwoordelijk gesteld kunnen worden.

KV Mechelen speelt zondag in een bomvol AFAS Stadion tegen Beerschot Wilrijk. De twaalfde man laat de club niet vallen.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes