Louwagie pleitte voor aanpak makelaars

19 oktober 2018
instagram
In de zaak Propere Handen draait veel rond de duistere wereld van de makelaars in het voetbal. Matchfixing, witwaspraktijken, gesjoemeld met lonen en transfers, een te grote machtspositie. Er wordt met een beschuldigende vinger naar de clubleiders gekeken. Al was niet iedereen passief.

AA Gent-manager Michel Louwagie kaartte de problematiek van de makelaars binnen de Pro League in. Het bleef bij wat gesprekken.

"Als ik aankaartte hoeveel een makelaar vraagt, kreeg ik te horen dat ik streng was. De gesprekken liepen iedere keer vast op de commissies en de percentages van de makelaars", stelt Louwagie bij HLN.

KV Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns was ook bij die bijeenkomsten van de Pro League. "Als advocaat moet ik een diploma behalen en een erecode onderschrijven. Waarom zou dat niet voor makelaars kunnen gelden? Maar ook een gedragscode voor bestuursmensen is belangrijk."

Allijns stelt voor een regelgeving in het leven te roepen voor makelaars én de clubs. "Je zou in de licentie kunnen inschrijven dat clubs die aan dat soort spelletjes van makelaars meewerken, gesanctioneerd worden."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Er is maar één moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je óf te vroeg, óf te laat."

Johan Cruijff

Meer voetbalquotes