Vanhaezebrouck hield zomertransfer zelf tegen

19 oktober 2018
instagram
Onder het nieuwe bewind van Marc Coucke en Luc Devroe deed Anderlecht deze zomer een pak spelers van de hand. Hoewel paars-wit beloofde om de kaart van de jeugd te trekken, vertrokken ook enkele talenten, zoals Idrissa Doumbia, Leya Iseka en Wout Faes. Toch was er een jeugdspeler die Vanhaezebrouck koste wat kost niet kwijt wou.

Zo had sportief directeur Luc Devroe afgelopen zomer een akkoord gevonden met Sporting Lokeren over een transfer van Olivier Dhauholou, meldt La Capitale. De 21-jarige aanvaller kende veel blessureleed en leek geen toekomst meer te hebben bij paars-wit, maar Vanhaezebrouck geloofde in het talent van de spits en hield de transfer persoonlijk tegen.

Op 11 oktober werkte Anderlecht een oefenmatch af bij Willem II. Daarin wist het Afrikaanse talent meteen de 0-2 eindscore vast te leggen. Aangezien Anderlecht deze zomer geen alternatief haalde voor het spitsenduo Ivan Santini en Landry Dimata, en Mohamed Dauda slechts sporadisch enkele minuten invalt, zou Dhauholou wel eens vroeger dan verwacht speelminuten kunnen verzamelen. Te beginnen deze zondag thuis tegen Cercle Brugge?

LVDC

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes