Makelaar klapt uit de biecht: "Bayat kaapte transfer tussen Club Brugge en Standard"

19 oktober 2018
instagram
Mogi Bayat lijkt zijn wurggreep op het Belgische voetbal kwijt te zijn. Verschillende makelaars die in zijn schaduw stonden slaken dan ook een zucht van opluchting. Onder hen Eric Depireux, de ex-makelaar van onder andere Nabil Dirar.

Dirar speelde tussen vier jaar voor Club Brugge, alvorens in januari 2012 de deur van Jan Breydel achter zich dicht te trekken. Uiteindelijk verhuisde hij voor 7,5 miljoen euro naar AS Monaco, nadat zijn relatie met de supporters en het bestuur vertroebelde.

Depireux onthult nu dat Dirar aanvankelijk helemaal niet op weg was naar Frankrijk, maar naar Standard. "Ik had alles geregeld om hem bij Standard te plaatsen, maar uiteindelijk is hij met Bayat naar Monaco getrokken. Op financieel vlak was dat een mooie opportuniteit", aldus de makelaar in La Dernière Heure.

Toch neemt Depireux het op voor zijn collega. "Bayat heeft verschillende spelers van me gepikt, maar soms heeft hij ook zijn werk gewoon goed gedaan. Ik neem het voorbeeld van Belhocine, dat was een speler van mij. Als ik het verloop van zijn carrière zie en dat hij nu assistent is van Hein Vanhaezebrouck, dan zeg ik dat hij er goed aan gedaan heeft om Bayat te volgen."

LVDC

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Premier League is de belangrijkste bondgenoot van de Rode Duivels"

François Colin

Meer voetbalquotes