Vanhaezebrouck blikt vooruit op partij tegen Cercle Brugge

19 oktober 2018
instagram
Hoewel 'Operatie Propere Handen' de Belgische voetbalwereld overschaduwt, wordt speeldag 11 dit weekend gewoon afgewerkt in 1A. Zo neemt Anderlecht het zondagnamiddag op eigen veld op tegen Cercle Brugge. Trainer Hein Vanhaezebrouck blikte tijdens de persbabbel vooruit op de wedstrijd.

Zo is Vanhaezebrouck op zijn hoede voor de West-Vlamingen, die met een negende plaats goed meedraaien in de middenmoot van het klassement.

"Ze spelen heel georganiseerd en laten weinig ruimte. Bovendien kunnen ze goed counteren, met enkele jongens die pijlsnel kunnen omschakelen. Daarnaast zijn ze ook gevaarlijk op stilstaande fases met hun twee kopbalsterke verdedigers."

Na de zege op het veld van Zulte Waregem is de crisis wat gaan liggen bij paars-wit, maar in het Astridpark kan de sfeer snel omkeren.

"Er is geen verschil met twee weken geleden, we hebben enkel drie punten meer. Heisa is er altijd in Anderlecht. Er volgen nu zeven matchen in drie weken." En dus weet Vanhaezebrouck dat er maar beter gewonnen wordt. "We spelen thuis en we moeten winnen. Wij zullen de eerste goal proberen te maken.

Vanhaezebrouck rekent daarbij onder meer op Francis Amuzu en Landry Dimata. Zij kwalificeerden zich zopas met de Belgische beloften voor het EK. "Voor jongens als Amuzu en Dimata is het natuurlijk uitstekend nieuws dat ze zich gekwalificeerd hebben. Zij zaten net in een dipje en hopelijk zal dit hun vertrouwen geven voor de komende weken."


LVDC

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je succes wilt hebben, moet je er elke keer voor gaan. Niet enkel op de grote momenten."

Hein Vanhaezebrouck

Meer voetbalquotes