Vanhaezebrouck neemt Belgische arbitrage in bescherming

19 oktober 2018
instagram
Hein Vanhaezebrouck heeft in zijn loopbaan als coach al meermaals kritiek geuit op de Belgische arbitrage. Toch hoopt de oefenmeester van Anderlecht dat zijn collega's langs de zijlijn de scheidsrechters dit weekend in bescherming nemen.

Vanhaezebrouck kwam op de persbabbel voor de wedstrijd tegen Cercle Brugge terug op het omkoopschandaal met scheidsrechters Bart Vertenten en Sébastien Delferière. Hij vindt dat de rest van de Belgische arbiters hier niet de dupe van mogen worden. "Ik vind dat er een zekere waardigheid moet zijn. Je moet niet schieten op mensen die er niets mee te zien hebben."

Vanhaezebrouck zal de arbiters naar eigen zeggen niet aanspreken over de affaire. "Kritisch zijn over een beslissing kan, maar een scheidsrechter confronteren met iets dat gebeurd is, daar zit geen logica in. Iemand aanvallen voor feiten die nu naar buiten komen, maar die nog steeds voor de rechtbank moeten komen, dat kan niet."

Bovendien had de West-Vlaming een duidelijke boodschap voor zijn collega-trainers: "Ik hoop dat de rest van de trainers samen met mij een goed signaal geven en wat kalmer proberen te blijven dan normaal. Op dit moment verdienen de scheidsrechters het om beschermd te worden."


LVDC

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is geen sport op leven en dood, het is meer."

Bill Shankly

Meer voetbalquotes