Oproep: "Erehaag en applaus voor de scheidsrechters"

19 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
De bal gaat terug aan het rollen in de Pro en Proximus League. De eerste matchen na de uitbraak van Operatie Propere Handen, waarin twee topscheidsrechters in opspraak kwamen. De fans voelen zich bedrogen.Marc Coucke lanceerde in naam van de Pro League al een oproep om de scheidsrechters die dit weekend in actie komen te sparen. Een positieve houding.

Er volgt nog een oproep. "In de huidige context is het van het allergrootste belang om zorgzaam om te gaan met de geloofwaardigheid van onze sport en vooral het scheidsrechterskorps, dat instaat voor het vlotte verloop van onze wedstrijden, alle steun te geven die het verdient", luidt de boodschap van de Pro League aan de bestuursleden, leden van de technische staf en alle spelers van 1A en 1B.

"Daarom vraagt de Pro League aan alle clubs om dit weekend en volgend weekend ostentatieve en duidelijke steunbetuigingen, zoals applaus en erehagen, te leveren aan de scheidsrechters van de wedstrijden waaraan zij deelnemen."

"De moeilijke maar onmisbare taak van de scheidsrechters bij het verloop van deze wedstrijden, verdient meer dan ooit ons respect."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes