Ex-arbiter streng voor Delferière en Vertenten

19 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
De advocaat van Sébastien Delferière stelt dat zijn cliënt weinig ten laste gelegd kan worden en wil dat hij terug in actie kan komen op het speelveld. En dan is er nog Bart Vertenten. Ex-scheidsrechter Frans Van Den Wijngaert denkt er het zijne van.

Niet schuldig zijn aan matchfixing. Delferière en zijn advocaat gaan voor de vrijspraak en de scheidsrechter wil een procedure ter rehabilitatie starten om zo opnieuw te kunnen fluiten.

Maar wat dan met zijn relatie met een omstreden makelaar, Dejan Veljkovic. Kan een scheidsrechter met zo iemand naar een garage stappen om er een extra korting te bekomen?

"Wat mij betreft, was het al een gigantisch probleem dat ze ongezond vriendschappelijk omgingen met makelaars en dat ze daar blijkbaar niet van doordrongen waren dat dat een gigantisch probleem is", stelt Frans Van Den Wijngaert bij Sporza.

De 68-jarige Antwerpenaar werd drie keer op rij (1997-1999) verkozen tot Scheidsrechter van het Jaar in België. Hij leidde twee keer de halve finale van de UEFA Cup en floot vier kwalificatiematchen voor het EK of WK.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je succes wilt hebben, moet je er elke keer voor gaan. Niet enkel op de grote momenten."

Hein Vanhaezebrouck

Meer voetbalquotes