Chef voetbal Het Laatste Nieuws op non-actief

19 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Drie journalisten werden op de rooster gelegd in de affaire Propere Handen. Jan Hauspie schreef in het weekblad Humo zijn minder prettige ervaringen in het voetbal neer. Ervaringen waarbij collega's een stap te ver gingen in hun relatie met makelaars, clubs of spelers. In De Afspraak ging het over een journalist die op vakantie ging met een van de twee verdachte makelaars.

In dat Canvas-programma vertelde Hauspie ook over collega's die de dag voor elke wedstrijd met een trainer gingen eten, minder kritisch schreven en zo ook meer kans maakten op primeurs.

Dat blijft niet zonder gevolgen. Het Laatste Nieuws heeft zijn chef voetbal tijdelijk op non-actief gezet. De krant onderzoekt of haar reporter de journalistieke deontologie heeft nageleefd.

De chef voetbal van Het Laatste Nieuws kwam eergisteren ter sprake in het Canvasprogramma De Afspraak voor zijn nauwe rol met een van de spelersmakelaars in het fraudedossier.

Hij is op dit moment geen verdachte in het onderzoek. "Voor ons is het naleven van de journalistieke deontologie zeer belangrijk", stelt hoofdredacteur Frank Depoorter. "We nemen nu de tijd om grondig te bekijken of deontologisch alles correct verlopen is. Ik wil benadrukken dat er op dit moment geen enkele aanwijzing is om te vermoeden dat er strafrechtelijke inbreuken zouden gepleegd zijn."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Bob Peeters heeft het tactische vernuft van een in zilverpapier gewikkelde koeienvlaai"

Herman Brusselmans

Meer voetbalquotes