Memphis Depay klaar voor de wereldtop?

20 oktober 2018
instagram
Memphis Depay deed het prima met Oranje tegen Duitsland en de Rode Duivels. Tegen Nîmes lukte hij de tweede treffer voor Olympique Lyon (2-0). Daar hoorde een publiekswissel bij. Volgens ex-international Wim Kieft heeft Depay laten zien dat hij tot de wereldtop kan behoren.

"Het talent druipt er aan alle kanten van af en komt eruit bij het Nederlands elftal. Dan kan je zeggen dat de bondscoach hem begrijpt en raakt, maar bij zo’n speler komt het uit hemzelf", stelt Wim Kieft in zijn column in De Telegraaf.

"Het is mooi dat Memphis ontdekt lijkt te hebben dat zijn kwaliteiten eruit komen als hij gefocust is in wedstrijden en hij moet dit een langere periode vast zien te houden."

De 24-jarige Memphis Depay staat nu op tien interlanddoelpunten. Kieft: "Ik denk dat Memphis met een balvaste speler in de punt van de aanval met hem eromheen in een vrije rol vanaf links nog beter tot zijn recht komt. Hoewel hij in de spits tegen Duitsland en België bewees op het niveau van de wereldtop te zitten."

Depay debuteerde bij het Nederlands Elftal in oktober 2013 tegen Turkije, met Louis van Gaal als bondscoach. Twee jaar later ruilde hij PSV voor Manchester United. Daar hoorde een transfersom van 27,5 miljoen euro bij, plus 4,5 miljoen aan mogelijke bonussen.

Maar Depay brak niet helemaal door bij de Red Devils en trok afgelopen zomer naar Olympique Lyon voor 16 miljoen euro. Manchester United hoopt daar - op basis van de prestaties van Depay - nog 9 miljoen aan bonussen bij te kunnen krijgen. Ze beschikken ook nog over een terugkoopoptie.Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes