Veljkovic bood 200.000 euro om match te fixen

20 oktober 2018
instagram
Volgens de krant Het Laatste Nieuws heeft Dirk Huyck, voorzitter van Waasland-Beveren, bekend dat Dejan Veljkovic de wedstrijd KV Mechelen-Waasland-Beveren trachtte te vervalsen.

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie had KV Mechelen een ruime overwinning nodig in de strijd voor het behoud. En dan was het uitkijken naar wat er in Eupen-Moeskroen zou gebeuren.

Mogi Bayat had nauwe banden met Eupen en Moeskroen, als makelaar van meerdere spelers. Bij KV Mechelen vreesden ze dat er iets geregeld zou worden.

"De geruchtenmolen draait zó hard dat ze bij het Mechelse bestuur in paniek slaan", schrijft HLN. "Ze doen een beroep op de man die ze eigenlijk willen dumpen. Dejan Veljkovic ziet zijn kans schoon om zich opnieuw in de gratie van het bestuur te werken. Hij sust dat hij het wel 'zal regelen'."

Maar het federale parket had ook onraad geroken. Ze luisterden de telefoon van Veljkovic af en schaduwden de omstreden makelaar. Er kwam een ontmoeting tussen Veljkovic en Dirk Huyck, voorzitter van Waasland-Beveren. Aan de hand van foto's en andere informatie konden de speurders Huyck op de rooster leggen.

Die zou bekend hebben, dat Veljkovic 200.000 euro bood, voor een nederlaag van Waasland-Beveren bij KV Mechelen.

Huyck gaf aan niet op het voorstel ingegaan te zijn. Aan de speurders om de waarheid in dit alles bloot te leggen.

Wie zou die 200.000 euro betalen? KV Mechelen of Vejkovic uit eigen zak? Nam Waasland-Beveren de deal wel of niet aan?

Wordt vervolgd...

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes