Clubs kritisch na vrijspraak Carcela en Moraes

20 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Wesley Moraes, Mehdi Carcela, Eric Ocansey en Loris Brogno werden vrijgesproken op basis van procedurefouten. Er klinkt veel ongenoegen bij de andere clubs en de Pro League.

"Ik begrijp de reactie van de clubs waarvan de spelers gesanctioneerd werden op basis van de ene of de andere tabel en die spreken van een ongelijke behandeling”, aldus Pierre François, CEO van de Pro League. "Deze uitspraak is een totale verloochening van het werk van de Pro League. Meer zelfs, het is spotten met ons."

"Eerst negeerde de commissie dat de nieuwe tabel goedgekeurd werd. Nu verwerpt dezelfde commissie de vorige tabel die vier jaar lang netjes werd toegepast."

"Met deze uitspraak wordt het gelijkheidsbeginsel geschonden", gromt Michel Louwagie van AA Gent. "Je kunt tijdens een lopend seizoen geen reglementen aanpassen. Misschien moeten we een Van Dale opsturen zodat men het woord indicatief kan opzoeken. Ook zonder die tabellen moet er gestraft worden."

Moeskroen moest het vier matchen zonder Christophe Diedhiou doen. "Wij werden gestraft en dat valt niet meer terug te draaien, maar deze uitspraak bewijst dat er sprake is van twee maten en gewichten", zegt Moeskroen-directeur Paul Allaerts.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes