"Degryse moet zichzelf niet voordoen als een heilige"

20 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Trond Sollied wil graag terug aan de slag als trainer. De 59-jarige Noor torst echter een negatief imago met zich mee. Zo stelde Marc Degryse vijf jaar geleden in zijn boek dat Sollied te veel dronk. Sollied trapt de bal nu keihard terug.

"Hij zegt zaken die hij niet kan bewijzen", aldus Sollied in Het Nieuwsblad. "Dat hij dan over zichzelf schrijft, maar dat durft hij niet."

"Marc Degryse moet zichzelf niet voordoen als een heilige, want ik zou nooit een voet zetten in zijn kerk. Ken je pyromanen? Die gaan tot vlak bij het vuur dat ze gesticht hebben en worden daar opgewonden van. Dat is een ziekte."

"Als ik vroeger iets dronk op een informele meeting na een training, dronk hij ook. En Chris Van Puyvelde, mijn assistent bij Club Brugge, ook. Op dat moment waren we samen. Waarover gaat dit dan?"

"Weet je, hij heeft nooit gewerkt in zijn leven, dat zegt iets", oppert Trond Sollied. "Want tv, dat is geen werk, tenzij voor de programmaleider, niet voor wie voor de camera zit. Ik zeg: een boemerang keert vroeg of laat terug…"

Sollied werd als trainer kampioen in drie landen, won vier keer de beker en was trainer bij onder meer Club Brugge en AA Gent.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes