"Daar mag STVV zich niet achter verschuilen"

20 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Het gaat goed bij STVV. De Kanaries staan na tien speeldagen op de zesde plaats. Het behoud is al bijna verzekerd. Maar Marc Brys kijkt niet te ver vooruit. Hij bekijkt het match per match. In elke wedstrijd wil hij een goed STVV zien.


STVV leed dit seizoen nog maar één nederlaag. Die 3-2 bij Standard had ook 2-2 kunnen zijn, de Rouches scoorden in de slotminuut. Daarna volgden overwinningen tegen KV Oostende, AA Gent, Antwerp en Moeskroen. De Kanaries pikten tussendoor een punt mee op het veld van Anderlecht, waar ze een dik uur met tien speelden.

Het vertrouwen is aanwezig. Soms loert dan onderschatting van de tegenstander om de hoek. Een mentaliteit van 'het zal ook in deze match wel loslopen'.

Marc Brys is op zijn hoede. "Ze mogen KV Kortrijk niet onderschatten, een sterke tegenstander met een groot potentieel", geeft de trainer aan. "Het zou ongepast zijn deze wedstrijd te licht aan te vatten."

Zijn ploeg telt 17 op 30, de mannen van Glen De Boeck zitten aan 11 punten. "Iedereen beseft dat hij zaterdagavond bij de les zal moeten zijn", merkt Brys op. "Het enige wat zou kunnen spelen, is dat we het buitenshuis soms moeilijker hebben. Maar ook daar mogen we ons niet achter verschuilen."

STVV kan een goed resultaat in het Guldensporenstadion gebruiken. Stayen moet terug voller lopen. Na Kortrijk-STVV volgt een thuismatch tegen Club Brugge.
Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Er is maar één moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je óf te vroeg, óf te laat."

Johan Cruijff

Meer voetbalquotes