Danjuma de hemel in geprezen: "Waanzinnig"

20 oktober 2018
instagram
De Nederlandse analisten van Voetbal Inside gaven in het verleden al kritiek op het debuut van Ruud Vormer voor Oranje. De eerste twee caps van ploegmaat Arnout Groeneveld Danjuma in de Nederlandse kleuren vielen echter wel in de smaak.

Analist Johan Derksen vindt het allereerst vreemd hoe de grote Nederlandse clubs Danjuma vorige zomer over het hoofd zagen. "Het is ongelooflijk dat de hele Nederlandse top scout over de hele wereld, maar Groeneveld bij NEC niet hebben gezien", aldus Derksen. "Hij schijnt goed te kunnen voetballen, maar dat heeft geen club in Nederland gezien. NEC heeft natuurlijk gecasht."

Collega René van der Gijp bewierookt de enorme evolutie die Danjuma op korte tijd doormaakt. "Bij Club Brugge doet hij het echt goed. Vorig seizoen nog in de Nederlandse Tweede Klasse, nu scoren in de Champions League."

Na zijn invalbeurt tegen Duitsland, mocht Danjuma van voor het eerst starten tegen België. Hij bedankte door de 1-1 eindstand op het bord te zetten. "Ook zijn doelpunt tegen de Rode Duivels was waanzinnig. Het was echt knap", merkt van der Gijp op.

"Het is een eigenwijs jochie", gaat Derksen verder over de speelstijl van Danjuma. Valentijn Driessen treedt hem bij: "Het is een speler als ie aan de bal komt, denk je: er gaat iets gebeuren. In Nederland hebben we lang spelers gehad die dat niet konden."

LVDC

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik ben een rationeel persoon. Voorheen wist ik niet dat er bij voetbal zoveel emoties kwamen kijken."

Roland Duchâtelet

Meer voetbalquotes