Axel Witsel blijft winnen met Borussia Dortmund

20 oktober 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - RS
Borussia Dortmund raast verder door. Axel Witsel en zijn ploegmaten boekten een ruime 0-4 overwinning bij VfB Stuttgart. In een uitverkochte Mercedes Benz Arena klonk een bij de rust al een striemend fluitconcert voor de thuisploeg.

Een efficiënt Dortmund legde met drie doelpunten in de eerste 45 minuten al de basis voor de overwinning, terwijl de thuisploeg weliswaar aanvallende intenties had maar niet doorslaggevend genoeg was. Na drie minuten betekende een door Emiliano Insua veranderd schot van Jadon Sancho reeds de 0-1.

Twintig minuten later tekende Marco Reus voor de 0-2, na goed voorbereidend werk van Lukasz Piszczek. Paco Alcácer zorgde twee minuten later voor de 0-3. Na een fout van Benjamin Pavard legde de Spanjaard niet af op Reus maar koos hij voor een uitstekende afronding en gaf hij Ron-Robert Zieler het nakijken.

In de tweede helft kwam het scorebord lange tijd niet in beweging, al had Stuttgart enkele goede mogelijkheden om de spanning enigszins terug te brengen. Christian Gentner schoot het leer over de lat, Erik Thommy mikte de bal in het zijnet en Roman Bürki reageerde goed op een inzet van Santiago Ascacibar.

Dortmund speelde countervoetbal en kwam vijf minuten voor tijd nog een keer tot scoren. Maximilian Philipp rondde een snelle aanval via Christian Pulisic en Axel Witsel af.

Borussia Dortmund prijkt met 20 op 24 alleen bovenaan in de Bundesliga. Titelverdediger Bayern München volgt op vier punten.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes