In dit stadion moet Racing Genk punten pakken (VIDEO)

22 oktober 2018
instagram
KRC Genk snelde Lech Poznan en Bröndby voorbij in de voorronde van de Europa League. Vier zeges op rij. De groepsfase begon met een duidelijke 2-0 voltreffer tegen Malmö. De koploper in de Pro League leek onoverwinnelijk maar bij het Noorse Sarpsborg liet het mis (3-1). Donderdag volgt een uitmatch tegen Besiktas.

Dat belooft andere koek te worden. Van 7.885 toeschouwers in het Sarpsborg Stadion naar de Vodafone Stadyumu in Istanboel. Dat stadion biedt plaats aan 41.903 fans.

De kans op een uitverkocht stadion is echter klein. Tegen Sarpsborg waren er 24.955 toeschouwers van de partij. In de voorronde zakten bijna evenveel fans (24.476) naar het stadion af voor de clash met het Oostenrijkse LASK Linz. Tegen Partizan Belgrado vlogen 33.658 tickets de deur uit.

Racing Genk zit aan vijf overwinningen en één nederlaag in Europa dit seizoen. Besiktas won drie keer, speelde een keer gelijk en leed twee nederlagen. Thuis was het wel drie keer bingo.

De Turkse coach Senol Gunes beschikt onder meer over Loris Karius - gehuurd van Liverpool, Pepe, Ricardo Quaresma, Jermaine Lens, Ryan Babel en Vagner Love.

In de Süper Lig staan ze pas vijfde met 15 op 27. Koploper Galatasaray telt vier punten meer.

VIDEO'S STADYUMU VODAFONE:

De voetbaltempel van Besiktas opende op 10 april 2016 haar deuren, op de plaats van het voormalige BJK Inönüstadion. President Recep Tayyip Erdogan liet de naam Vodafone Arena omdopen tot Stadyumu. Ook het nieuwe stadion van Galatasaray onderging om die reden een naamwijziging.

De bouwwerken begonnen in 2013. Drie jaar later kon de bal aan het rollen gaan...Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zéér knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes