Klopt AA Gent of STVV opnieuw bij Chuba Akpom aan?

07 november 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
STVV wou Chuba Akpom graag nog een seizoen lenen van Arsenal. De Kanaries pakten even later zelfs met een bod voor een definitieve transfer uit. AA Gent dacht ook aan de Engelse aanvaller. Maar Akpom dacht er beter aan te doen in te gaan op een aanbieding van een Griekse club.

Met STVV een gooi doen naar een plaats in Play-off 1 of met PAOK Saloniki aantreden in de Champions League? Chuba Akpom koos voor de tweede optie.

Na uitleenbeurten aan Brentford, Coventry City, Nottingham Forest, Hull City en Brighton & Hove Albion belandde Akpom in januari 2018 bij STVV.  Hij kwam zes keer tot scoren in zestien wedstrijden en was daarmee de beste doelschutter bij de Kanaries, die hem graag langer zagen blijven. AA Gent toonde ook belangstelling.

Akpom trok echter een shirt van PAOK Saloniki aan. Een basisplaats in de Griekse eerste klasse zat er nog niet in! Drie invalbeurten leverden 42 speelminuten op.

In augustus viel hij in de voorronde van de Champions League twee keer in tegen Benfica. Akpom mocht 17 minuten opdraven. In oktober volgde een invalbeurt van 14 minuten in de Europa League tegen Bate Borisov.

STVV kan in de strijd voor deelname aan Play-off 1 nog wel versterking in de aanval gebruiken. Daichi Kamada doet het uitstekend met zes goals, maar de doelpuntenproductie van de spitsen Yohan Boli (2x), Buya Turay (1x), Duckens Nazon en Paul Gladon is te laag.

AA Gent kondigde al aan uit te kijken naar enkele nieuwe spelers.

De viervoudige Engelse belofteninternational ligt wel tot midden 2021 onder contract in Thessaloniki.

DC


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes