"Bayat nam de telefoon op voor Van Holsbeeck"

07 november 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Mogi Bayat noemde zichzelf de koning der Belgische voetbalmakelaars. Zijn manier van werken en zijn nauwe band met enkele clubs vielen echter niet bij iedereen in de smaak. Concurrent Didier Frenay pakt met een opmerkelijk verhaal uit.

"Eigenlijk werkt hij niet voor spelers, maar voor clubs", stelt de voormalige profvoetballer bij Het Laatste Nieuws. "Een echte makelaar is een vertegenwoordiger van voetballers."

"Ik heb uit verschillende goeie bronnen gehoord dat Mogi Bayat soms de telefoon opnam als je naar het kantoor van Herman Van Holsbeeck in Anderlecht belde. Kan u zich dat voorstellen? Als ik baas ben van Anderlecht, neemt niemand anders mijn telefoon op, en al zeker geen makelaar. Dát is het probleem: de clubs hebben de makelaars veel te veel macht gegeven, omdat ze er rijker van hopen te worden."

Volgens Frenay schuilt er steeds minder voetbalkennis in de bestuurskamers waardoor ze meer dan nodig beroep deden op makelaars om nieuwe spelers te zoeken.

Marc Coucke gaf onlangs mee dat een aantal makelaars een sleutel hadden om het trainingscomplex en andere installaties van RSC Anderlecht binnen te kunnen. Een of meerdere makelaars zouden ook als bediende ingeschreven geweest zijn.Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes