Racing Genk heeft al opvolger voor Sander Berge

07 november 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Sander Berge wordt opnieuw door tientallen buitenlandse clubs gevolgd. Een transfer in januari is niet meteen bespreekbaar voor Racing Genk, tenzij er extra veel geld bij komt kijken. Als Berge na dit seizoen vertrekt, hoeft Genk niet naar een opvolger uit te kijken.

Volgens sportief directeur Dimitri de Condé loopt er al een volwaardig alternatief in de Genkse selectie rond.  Bryan Heynen klopt steeds harder op de deur. De 21-jarige middenvelder profiteerde van een blessure van Berge en liet heel mooie dingen zien.

"Hij is heel sterk in het vooruit voetballen. Hij probeert voortdurend dreiging te brengen met zijn passing voorwaarts, maar hij kan zelf ook goed infiltreren", stelt Roland Breugelmans, directeur opleiding, tegenover Het Laatste Nieuws. "Tegen Club Brugge kwam hij zo drie keer in een scoringspositie. Bryan is ook een slimme voetballer, hij gebruikt niet te veel baltoetsen als dat niet nodig is. Hij gaat het maken."
Berge

"Bryan heeft het potentieel van een absolute sterkhouder", geeft Dimitri de Condé aan. "Hij is nog altijd een jonge gast, op een middenveld waar er heel grote concurrentie heerst."

"Maar wij spelen veel wedstrijden, dat geeft hem ook kansen. De laatste vier, vijf matchen heeft hij altijd gespeeld. Op termijn moet hij uitgroeien tot één van de sterkhouders van het team en zelfs de opvolger voor Sander Berge worden."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Er is maar één moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je óf te vroeg, óf te laat."

Johan Cruijff

Meer voetbalquotes