Kan Genk smaakmakers nog lang houden? "Unieke kans"

08 november 2018
instagram
KRC Genk speelt momenteel de pannen van het dak in België en Europa. De vraag is dan ook of de Limburgers hun sterke kern kunnen behouden. Te beginnen in de transferperiode van januari.

Zo staan onder andere Ruslan Malinovskyi, Leandro Trossard en Sander Berge na hun sterke prestaties van de voorbije maanden op de shortlist van heel wat clubs. Een leegloop dreigt dus bij KRC Genk, beseft ook technisch directeur Dimitri De Condé.

"Het is bij KRC Genk niet anders dan bij andere Belgische ploegen. Er zijn momenten dat je een speler niet langer kŕn houden. Daar proberen we naar de spelers toe ook zo eerlijk mogelijk in te zijn. Natuurlijk proberen we intussen ook proactief te werken. We spreken voortdurend met onze spelers", aldus De Condé bij Het Belang van Limburg.

De vraag is of Genk in januari geďnteresseerde clubs kan afhouden. "Elk dossier is verschillend, ik wil daarin ook niet te agressief te werk gaan. De ervaring leert me dat spelers die zich goed voelen ook makkelijker met de club willen meedenken", koestert De Condé hoop.

Als Genk de titel zou pakken, zijn de Limburgers rechtstreeks geplaatst voor de Champions League. Kan het kampioenenbal ervoor zorgen dat de topspelers toch nog willen blijven? "Veel van onze jonge spelers zullen dolgraag de unieke kans grijpen om in de Champions League uit te komen. Maar laat ons niet op de zaken vooruitlopen", wil de technisch directeur nog niet vooruitlopen op de feiten.

"We zijn enorm tevreden met het voetbal dat we brengen en de resultaten die we behalen. Maar om mee te doen voor de prijzen, zeker in een systeem met play-offs, moet je op de juiste momenten ook de factor geluk aan je zijde hebben. Dan volstaat het niet alleen om stabiel te zijn en complexloos te voetballen", besluit de ex-voetballer van onder andere Standard en Charleroi.


LVDC

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes