Vertenten nog week langer in de cel

08 november 2018
instagram
Een maand geleden werd de Belgische voetbalwereld opgeschrikt door de omkopingszaken rond de makelaars en de dossiers rond matchfixing. Bij 'Operatie Propere Handen' werden al heel wat personen opgepakt, maar ook weer vrijgelaten. Toch zitten hoofdrolspelers zoals makelaars Dejan Vejlkovic, Mogi Bayat en scheidsrechter Bart Vertenten nog steeds vast. Laatstgenoemde zit ondertussen al een maand in de cel, en lijkt er toch nog even te zullen blijven.

Volgens de advocaat van Vertenten, Hans Rieder, is het nog minstens een week wachten op het oordeel van de Kamer van Inbeschuldigingstelling over de eventuele vrijspraak van de scheidsrechter. Normaal gezien moest de 30-jarige Vertenten deze voormiddag voor de rechter komen, maar Rieder heeft om een week uitstel gevraagd, en dat werd hem ook verleend.

Aanleiding van het verzoek tot uitstel is het wrakingsverzoek dat Rieder heeft ingediend tegen onderzoeksrechter Joris Raskin. Rieder verwijt de rechter belangenvermenging, omdat deze enkele maanden terug nog lid was van de licentiecommissie van de Belgische Voetbalbond. Het Hof van Beroep heeft een uitspraak voor dit wrakingsverzoek voorzien op 12 november, waarna er wellicht heel wat duidelijkheid zal geschept worden in de zaak Vertenten.

LVDC

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes