PSG onderzoekt racisme in eigen jeugdopleiding

08 november 2018
instagram
Heeft Paris Saint-Germain zich schuldig gemaakt aan racisme binnen de eigen jeugdopleiding? Uit de informatie van Football Leaks zou blijken dat PSG probeerde het aantal jeugdspelers met een donkere huidskleur terug te dringen.

PSG heeft meteen een intern onderzoek opgestart en bevestigt dat tussen 2013 en 2018 op de evaluatieformulieren van jeugdspelers ook de etniciteit stond ingevuld.

De scouts moesten een kruisje zetten bij: ‘Frans’, ‘Maghrebijns’, ‘Antilliaans’ of ‘Zwart-Afrikaans’. Zo gaf scout Serge Fournier de dertienjarige Yann Gboho uitstekende beoordelingen mee, maar werd de speler vanwege zijn huidskleur weggestuurd. Volgens Fournier wilde PSG geen geboren Afrikanen vastleggen omdat 'je nooit weet of de geboortedatum klopt'.

Algemeen manager Jean Claude Blanc heeft dat bevestigd aan BBC. Hij voelt zich 'geschokt' en 'verraden'. Volgens PSG zijn de evaluatieformulieren louter opgesteld op initiatief van één persoon binnen de opleiding.

Paris Saint-Germain geeft aan dat dit ingaat tegen de normen en waarden van de club. Bovendien is het mogelijk dat PSG met deze aanpak de wet heeft overtreden.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Er is maar één moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je óf te vroeg, óf te laat."

Johan Cruijff

Meer voetbalquotes