Standard genekt door oude bekende: "Stadion veerde telkens recht"

09 november 2018
instagram
Standard verloor donderdagavond met 2-1 op het veld van Krasnodar. De troepen van Michel Preud'homme begonnen nochtans goed aan de wedstrijd met een vroege voorsprong, maar moesten zich uiteindelijk toch gewonnen geven. De Russen hielden de drie punten thuis mede dankzij een uitstekende prestatie van Wanderson, uitgerekend een Belg.

Na passages bij Lierse en Beerschot verliet Wanderson België voor het Spaanse Getafe. Na een jaar trok hij naar RB Salzburg, dat de Belg met Braziliaanse roots deze zomer voor acht miljoen euro verkocht aan Krasnodar. In Rusland maakt hij momenteel indruk.

En dat heeft Standard geweten. "Telkens de Braziliaanse Belg aan de bal kwam, veerde het stadion recht. Net toen het kaarsje van de Russen langzaamaan aan het uitdoven was, lag hij aan de basis van de 1-1," schrijft Het Nieuwsblad.

"Hij speelde de ingevallen Suleymanov perfect aan en de 18-jarige invaller schoof de gelijkmaker via Ochoa." Niet zoveel later maakte de zoon van Wamberto zelf de winning goal. "Wanderson - weer hij - mikte de bal knap in de verste hoek binnen."

LVDC

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Bob Peeters heeft het tactische vernuft van een in zilverpapier gewikkelde koeienvlaai"

Herman Brusselmans

Meer voetbalquotes