STVV evenveel punten als vorig seizoen?

09 november 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Dit weekend staat de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League op de agenda. STVV moet punten pakken in Eupen om zesde te kunnen blijven. Bij winst komen ze halfweg de competitie aan 24 op 45. Hetzelfde aantal als vorig seizoen.

Dan moeten de Kanaries wel winnen aan de Kehrweg. Dat gebeurde in het recente verleden niet al te vaak. Eupen is bovendien goed bezig en zit met 16 punten zonder degradatiezorgen opgescheept. Het gat met de rode lantaarn bedraagt zeven punten.

De Panda's scoorden één keer minder dan de Kanaries (18 vs. 19) maar ze kregen in veertien competitiematchen 27 treffers tegen, waar STVV er 16 slikte. Alleen hekkensluiter Zulte Waregem telt meer tegendoelpunten (-35).

Maar Eupen lijkt het evenwicht in de ploeg gevonden te hebben. De twee vorige thuismatchen leverden een zes op zes op, tegen Anderlecht en Lokeren.

"We hebben de historie misschien tegen maar het gaat nu om twee heel andere elftallen", blikt Marc Brys vooruit op zijn persbabbel. "Het vriest nog niet, er ligt geen sneeuw, dus hun grasmat ligt er nog goed bij."

STVV begon vorig weekend niet goed tegen Zulte Waregem, de tweede helft (1-2) mocht echter gezien worden. De Kanaries willen op die weg verder gaan. "Vorig jaar telden we na vijftien matchen vierentwintig punten. Het is een uitdaging om even goed te doen."

Standard volgt op één punt. KV Oostende heeft drie punten minder. De Rouches komen zondag in Kortrijk in actie, Oostende moet vrijdag naar Antwerp.

Marc Brys kan tegen Eupen terug een beroep doen op Roman Bezus.

Vorig seizoen bleef het 0-0 in Eupen-STVV. Op 5 november 2016 werd het 4-2 voor de Panda's.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik ben een rationeel persoon. Voorheen wist ik niet dat er bij voetbal zoveel emoties kwamen kijken."

Roland Duchâtelet

Meer voetbalquotes