Ontgoochelde Coucke: "Onvoldoende voor iedereen"

09 november 2018
instagram
Marc Coucke had zich zijn eerste jaar als preses van RSC Anderlecht ongetwijfeld anders voorgesteld. Na de winterstop zal Paars-Wit zich immers volledig op de competitie moeten focussen, na pijnlijke uitschakelingen in de beker en de Europa League. De voorzitter is dan ook erg teleurgesteld in het hobbelige parcours dat de Brusselaars voorlopig afgelegd hebben.

"Het is geen goed jaar tot nu toe. Het is echt onvoldoende voor deze club, voor zijn supporters en voor het potentieel van Anderlecht. Ik dacht echt dat dit de sleutelmatch zou worden. Als we hier konden winnen, zouden we overwinteren. Maar 1 op 12 in deze poule is gewoon niet voldoende", aldus een strenge Coucke bij Sporza.

Coucke probeert de gemoederen te bedaren, maar beseft tegelijkertijd dat RSC Anderlecht dringend een reeks zal moeten neerzetten om de crisis af te dwingen. "We moeten beginnen met zondag te winnen. Dan sluit je de heenronde toch af met 30 punten. Maar de mathematische conclusie is dat de resultaten niet zijn waar we op gehoopt hadden met deze kern. Dat geef ik toe", verwijst hij naar de afgelopen transferperiode.


LVDC

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is geen sport op leven en dood, het is meer."

Bill Shankly

Meer voetbalquotes