Kopzorgen bij Anderlecht en Gent voor zondag

09 november 2018
instagram
RSC Anderlecht wil na een zoveelste blamage zondag de drie punten thuishouden tegen AA Gent. Beide ploegen zullen echter niet op volle sterkte kunnen aantreden.

Bij RSC Anderlecht lijkt Sebastiaan Bornauw verstek te moeten geven met een hersenschudding, die hij in de eerste helft opliep tegen Fenerbahçe in een duel met ploegmaat Ognen Vranjes. Na de rust werd Bornauw vervangen door Bubacar Sanneh.

De 19-jarige belofteninternational is in een mum van tijd een vaste waarde geworden in de defensie van trainer Hein Vanhaezebrouck. Alweer een streep door de rekening dus voor Anderlecht. "Seba is nog jong, maar hij is een beetje de leider van onze defensie geworden. Hij spreekt veel en werd gemist toen hij weg was", aldus een balende Vanhaezebrouck na de match tegen Fenerbahçe.

Bij Gent geraken Renato Neto, Erik Smith en ex-Anderlecht-speler Vadis Odjija-Ofoe niet speelklaar, weet Het Nieuwsblad. Neto liep op training een lichte liesblessure op, meldt Stefan Smet, clubwatcher van KAA Gent voor de krant. De Braziliaanse middenvelder zat de voorbije weken na lang blessureleed opnieuw in de kern.

Anderlecht staat na veertien speeldagen op een vierde plaats met vier punten voorsprong op eerste achtervolger Gent.


LVDC

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je supporters het gevoel geeft dat ze klanten zijn, ben je verloren."

Manager Borussia Dortmund

Meer voetbalquotes