Clement teleurgesteld en trots

12 november 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Racing Genk kwam bij Excel Moeskroen niet verder dan een scoreloos gelijkspel. Ze hadden drie punten kunnen uitlopen op Club Brugge, dat onderuit ging bij Charleroi.

"Ik wist dat het een moeilijke match zou worden. Moeskroen heeft de voorbije matchen al getoond dat het een organisatie kan neerzetten tegen ploegen uit de top 5", zegt Clement aan Sporza. "We waren zelf ook niet efficiënt genoeg. Ik denk dat dat de grootste conclusie is. 61 procent balbezit, meeste kansen ook ... Maar het was net niet."

"Je speelt tegen een ploeg die een hele week heeft getraind om jou uit je spel te halen", geeft Clement aan bij Sporting Telenet. "Ondanks dat zij geen midweekse wedstrijd hadden, hadden zij het fysiek toch moeilijker op het eind. Mijn spelers hebben fysiek dus ook een heel goede wedstrijd gebracht."

Zo loopt Genk slechts één punt uit op Club Brugge. Antwerp en Anderlecht naderen twee punten. Racing Genk telt vier punten meer dan Club en Antwerp, Anderlecht volgt op vijf.

Clement kijkt niet alleen naar het resultaat in Moeskroen. "Ze hebben me gezegd dat we de eerste herfstkampioen sinds 1989 zijn zonder verliesmatch. Dat is mooi voor deze jonge groep om zo in de geschiedenisboeken te gaan."

"Een moeilijke wedstrijd in Moeskroen. Maar we hebben een nieuw clubrecord: We zijn de ongeslagen herfstkampioen! #KRCGenk", stelt CEO Erik Gerits.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Premier League is de belangrijkste bondgenoot van de Rode Duivels"

François Colin

Meer voetbalquotes